FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod "Ruby Star" dotegljen u Lenac

Autor: sjun
RIJEKA, 13. listopada 2010. (Hina) - Brod "Ruby Star" talijanske kompanije Pianura Armatori, koji je mjesec dana bio usidren ispred luke Omišalj s posadom u štrajku, zbog višestrukih kvarova dotegljen je danas u riječko brodogradilište Viktor Lenac na popravak.

Nakon što je jučer brod u potpunosti ostao bez goriva, a iscrpljene su i zalihe vode, brod je dotegljen u Lenac, gdje ga očekuje popravak višestrukih kvarova, potvrdio je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro.

"Brod je u Kvarnerskom zaljevu bio usidren mjesec dana s posadom u štrajku. Petorica članova posade arestirali su brod sudskim putem, dok im se ne isplate sva potraživanja, dok su se još trojica iskrcala s njega nakon što su dobili zaostale plaće. Bio je predviđen za popravak u Napulju, no nije izdržao", kazao je Brazzoduro najavivši da će Sindikat pomoraca Hrvatske tražiti zaostala potraživanja u ime posade broda ukoliko se u skoro vrijeme ne postigne dogovor između talijanskog sindikata i brodara.

Osim "Ruby Stara" još se dva broda te kompanije sa sličnim problemima nalaze u riječkom zaljevu.

"Sapphire Star" u Omišalj je stigao jučer no, tvrdi Brazzoduro, Sindikat u njegovom slučaju ne može reagirati jer je posada potpisala ugovore da pristaje na isplatu plaća u zakašnjenju od 60 dana. Posada "Diamond Stara", koji je trenutno na putu za Omišalj, također potražuje zaostatke i brodara je prijavila Međunarodnoj federaciji transportnih radnika (ITF), no Brazzoduro se nada da bi slučaj sva tri broda mogao biti riješen već idućeg tjedna.

"Kompanija Pianura Armatori i talijanski sindikat potpisuju dogovor kojim se brodar obvezuje prodati dva broda te tim prihodom isplatiti pomorce i podmiriti ostale dugove", kazao je.

(Hina) xsjun yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙