FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP 2012: Izrael - Hrvatska 1:2 (šira verzija)

Autor: dlug
TEL AVIV, 9. listopada 2010. (Hina) - U susretu F skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je u Tel Avivu pobijedila Izrael 2:1 (2:0).

Oba gola za hrvatsku vrstu postigao je Niko Kranjčar. Prvog iz jedanaesterca u 36. minuti, a drugog pet minuta kasnije. Gol za Izrael zabio je Etay Shechter u 81. minuti.

U petak su odigrane druge dvije utakmice iz skupine. Grčka je u Ateni teškom mukom pobijedila Latviju 1:0. Pogodak odluke zabio je Vasilis Torosidis u 58. minuti.

Identičnim rezultatom Gruzija je u Tbilisiju pobijedila Maltu 1:0, a strijelac je bio David Siradze u 90. minuti utakmice.

Ovom pobjedom Hrvatska je preuzela vodstvo na ljestvici sa sedam bodova, Gruzija i Grčka imaju po pet bodova, dok je Izrael četvrti sa četiri boda. Latvija ima tri, a Malta je na začelju bez bodova.

Idući nastup Hrvatska ima 17. studenoga kada će ugostiti Maltu.

IZRAEL - HRVATSKA 1:2

TEL AVIV. Stadion Ramat Gan - 25.000 gledatelja; Sudac. Wolfgang Stark (Njemačka)

Strijelci: 0:1 Kranjčar (36-11m), 0:2 Kranjčar (41), 1:2 Shechter (81)

Žuti kartoni: Ben Haim, Keinan, Shechter, Golasa / Kranjčar, Vukojević

Crveni kartoni: -

IZRAEL: Aouate - E.Cohen, Ben Haim, Keinan - Ziv, Natcho, Vermuth, T.Cohen (od 51. Colautti), A. Cohen (od 69. Golasa)- Barda (od 56. Rafaelov), Shechter

HRVATSKA: Runje - Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Rakitić (od 77. Vukojević), Pranjić - Olić (od 71. Bilić), Modrić, Kranjčar - Eduardo (od 57. Mandžukić).

Izrael se još jednom pokazao 'obećanom zemljom' za hrvatsku reprezentaciju. I treće gostovanje u toj zemlji "Vatreni" su završili pobjedom. I ovoga puta puta pobjeda je izborna teško no odabranici Slavena Bilića osvojili su tri važna boda u nastavku kvalifikacija za EURO 2012.

Nakon razočaravajućeg nastupa u Zagrebu protiv Grčke, gostovanje u Tel Avivu je označeno jednom od ključnih utakmica na putu do Ukrajine i Poljske. Novi kiks samo bi produbio krizu, dok bi pobjeda vratila Hrvatsku na pobjednički kolosjek. Srećom, osvojena su tri boda, ali igra još jednom nije bila blistava. Posebice u prvih 20 minuta tijekom kojih su Izraelci stvorili tri 'zicera' no raspoloženi Vedran Runje je zaustavio udarce Barda, Shechtera i Ziva. Utakmica je prelomljena u razdoblju od 36. do 41. minute kada je naš večeras najbolji igrač Niko Kranjčar zabio dva gola. prvog iz kaznenog udarca, a drugog nakon sjajne akcije s Rakitićem i Modrićem.

U nastavku utakmice Hrvatska se povukla i mirnom igrom čuvala vodstvo sve do 81. minute kada se Shechter prošetao kroz našu obranu i smanjio prednost. U zadnjih deset minuta Izrael je svim snagama navalio, u dva navrata pred našim golom se našao i izraelski vratar Aouate no više nije bilo golova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙