MEXICO, 12. srpnja 2006. (Hina/AFP) - Meksikanci pojedu prosječno osam kilograma paprike godišnje po osobi, objavilo je meksičko ministarstvo poljoprivrede po završetku treće svjetske konvencije paprike 2006.
MEXICO, 12. srpnja 2006. (Hina/AFP) - Meksikanci pojedu prosječno
osam kilograma paprike godišnje po osobi, objavilo je meksičko ministarstvo
poljoprivrede po završetku treće svjetske konvencije paprike 2006.
Crvena, žuta ili zelena, Guajillo, Puya, Jalapenos, Habanero ili Manzano,
paprika je sastavni dio svih obroka u Meksiku. Čak su i neke dječje omiljene
slastice prekrivene mljevenom paprikom.
Potrošnja paprike u Meksiku potječe iz pretkolumbovskih civilizacija,
posebice astečke.
Meksiko je drugi svjetski proizvođač paprike poslije Kine, s 1,8
milijuna tona godišnje, prvenstveno zelene vrste.