"Bit će to prvi njemački muzej posvećen kobasici. Naš cilj ni u kom slučaju nije komercijalan. Želimo predstaviti pečenu kobasicu iz Tiringije, proizvod ovog kraja koji je dio naše kulture", objasnio je Thomas Maeuer, također član udruge "Prijatelji kobasice iz Tiringije".
Posjetitelji će od nedjelje moći razgledati originalne dokumente o "Thueringer Bratwurst", ali i strojeve za mljevenje mesa te ostale sprave za rezanje koje služe u proizvodnji kobasice. Organizatori su pripremili i fotografije te šale.
Udruga "Prijatelji kobasice iz Tiringije" poziva posjetitelje na degustaciju pečenih kobasica na licu mjesta. Za one koji koji žele znati više, nude se i seminari.
Otkriće najstarijeg službenog dokumenta koji potvrđuje postojanje "Bratwursta" iz Tiringije potaklo je ideju o muzeju. Dokument je račun iz 1404. koji je Thomas Maeuer našao u Arnstadtu, gradu blizu Holzhausena.