FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuhana kravlja balega miriše po vaniliji

Autor: ;vrad;
TOKIO, 6. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Kravlja balega koja se kuha satvremena i zatim preša, na koncu oslobađa ugodan miris po vaniliji kojise može primjenjivati u proizvodnji šampona i aromatičnih svijeća,otkrila je japanska znanstvenica koji radi za vladu.
TOKIO, 6. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Kravlja balega koja se kuha sat vremena i zatim preša, na koncu oslobađa ugodan miris po vaniliji koji se može primjenjivati u proizvodnji šampona i aromatičnih svijeća, otkrila je japanska znanstvenica koji radi za vladu.

Kako navodi Mayu Yamamoto, znanstvenica u Međunarodnom medicinskom središtu u Japanu, kravlja balega koja se podvrgne takvoj obradi miriše po vanilinu, aromatskom sastojku koji se nalazi u štapićima vanilije.

"To je baš isti sastojak, ali će ga potrošači teško moći prihvatiti u namirnicama, s obzirom na najnovije zakone prema kojima se na deklaraciji mora navesti podrijetlo proizvoda", komentirala je Yamamoto.

Kravlja vanilija koja je upola jeftinija od ekstrakta koji se dobiva iz štapića vanilije, mogla bi se rabiti u proizvodnji šampona, aromatičnih svijeća i nejestivih proizvoda.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙