LYON, 25. siječnja (Hina/AFP) - Osmi Zlatni "Bocuse" dodijeljen je u srijedu Francoisu Adamskom, šefu kuhinje restauranta "Maison Prunier" u Parizu, u okviru svjetskog natjecanja u kulinarstvu organiziranog u francuskom gradu Lyonu
gdje se održava Međunarodni salon kulinarskih vještina.
LYON, 25. siječnja (Hina/AFP) - Osmi Zlatni "Bocuse" dodijeljen je
u srijedu Francoisu Adamskom, šefu kuhinje restauranta "Maison
Prunier" u Parizu, u okviru svjetskog natjecanja u kulinarstvu
organiziranog u francuskom gradu Lyonu gdje se održava Međunarodni
salon kulinarskih vještina. #L#
Srebrni "Bocuse" pripao je Šveđaninu Henriku Norstroemu iz
restauranta "Bon Lloc" u Stockholmu, a Brončani "Bocuse"
Islanđaninu Hakonu Maru Oervarssonu iz Hotela "Holt" u
Reykjaviku.
Dobitnici su primili djelo umjetnika Cesara, popraćeno čekom u
vrijednosti 13 tisuća eura za pobjednika, te po 8.700 i 4.300 eura
za drugo i treće plasiranog.
Svake druge godine kuhari iz dvadesetak zemalja, među kojima su
Japan, SAD i Južnoafrička Republika, prethodno su odabrani na
nacionalnim i regionalnim natjecanjima.
U Lyonu žiri je sastavljen od šefova kuhinja iz 22 zemlje. Počasni
predsjednik ovogodišnjeg izdanja bio je Guy Martin, šef pariškog
"Grand Vefoura" koji je radio s Paulom Bocuseom, čuvenim francuskim
kuharom po kojem je nazvana nagrada, utemeljena 1987. godine.
(Hina) bnš bnš
(Hina) bnš bnš