FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

8. ZLATNI "BOCUSE" PRIPAO FRANCUSKOM KUHARU FRANCOISU ADAMSKOM

Autor: ;BNOV;
LYON, 25. siječnja (Hina/AFP) - Osmi Zlatni "Bocuse" dodijeljen je u srijedu Francoisu Adamskom, šefu kuhinje restauranta "Maison Prunier" u Parizu, u okviru svjetskog natjecanja u kulinarstvu organiziranog u francuskom gradu Lyonu gdje se održava Međunarodni salon kulinarskih vještina.
LYON, 25. siječnja (Hina/AFP) - Osmi Zlatni "Bocuse" dodijeljen je u srijedu Francoisu Adamskom, šefu kuhinje restauranta "Maison Prunier" u Parizu, u okviru svjetskog natjecanja u kulinarstvu organiziranog u francuskom gradu Lyonu gdje se održava Međunarodni salon kulinarskih vještina. #L# Srebrni "Bocuse" pripao je Šveđaninu Henriku Norstroemu iz restauranta "Bon Lloc" u Stockholmu, a Brončani "Bocuse" Islanđaninu Hakonu Maru Oervarssonu iz Hotela "Holt" u Reykjaviku. Dobitnici su primili djelo umjetnika Cesara, popraćeno čekom u vrijednosti 13 tisuća eura za pobjednika, te po 8.700 i 4.300 eura za drugo i treće plasiranog. Svake druge godine kuhari iz dvadesetak zemalja, među kojima su Japan, SAD i Južnoafrička Republika, prethodno su odabrani na nacionalnim i regionalnim natjecanjima. U Lyonu žiri je sastavljen od šefova kuhinja iz 22 zemlje. Počasni predsjednik ovogodišnjeg izdanja bio je Guy Martin, šef pariškog "Grand Vefoura" koji je radio s Paulom Bocuseom, čuvenim francuskim kuharom po kojem je nazvana nagrada, utemeljena 1987. godine. (Hina) bnš bnš

(Hina) bnš bnš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙