ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - S ciljem popularizacije kuharskestruke i hrvatske kulinarske baštine Hrvatski savez kuhara organiziraPrvo nacionalno natjecanje kuhara "Zlatni kuhar" koje će se održati unekoliko hotela u Opatiji, 23.
i 24. rujna, izvijestili su iz togaSaveza.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - S ciljem popularizacije kuharske
struke i hrvatske kulinarske baštine Hrvatski savez kuhara organizira Prvo
nacionalno natjecanje kuhara "Zlatni kuhar" koje će se održati u nekoliko
hotela u Opatiji, 23. i 24. rujna, izvijestili su iz toga Saveza. Na
natjecanje se do sada ukupno prijavilo 64 kuhara (od kojih su 32 šefa kuhinja)
iz cijele Hrvatske, a natjecat će se u više kategorija pripreme jela od mesa,
ribe i školjki.
Ukupnom pobjedniku dodijelit će se nagrada i naziv "Zlatni kuhar 2004",
a posebne nagrade predviđene su i za najbolju vizualnu prezentaciju jela na
tanjuru, za najuspješniju obradu jela hrvatske kulinarske baštine i za
drugo.
U sklopu toga natjecanja održat će se i okrugli stol "Hrvatska
gastronomska baština i njen utjecaj na dalji razvoj turističke ponude".
(Hina) xtam yds