Od 260 klaonica u Hrvatskoj s radom novog Sustava započinje 30 klaonica tijekom rujna, a očekuje se da će uspostava Sustava u preostalim klaonicama biti završena do kraja godine, doznaje se iz Hrvatskog stočarskog centra.
Prvo juneće meso koje je stavljeno na tržište, a klasificirano je i obilježeno po novom Pravilniku u PIK-u Vrbovec, već od sutra će se naći u hotelima Riviere, Plave Lagune, Lagune Novigrad, hotelima Brela i Tučepi, ali i u Kliničkim bolničkim centrima Dubrava, Merkur i Osijek.
To znači da će meso imati pripadajuće naljepnice na kojima se nalazi ime dobavljača stoke, što je u ovom slučaju Fokus Đakovo i govedarska farma PIK-a Vrbovec.
Novi sustav uspostave kontrole kakvoće goveđih trupova, pojasnili su u Hrvatskom stočarskom centru, od velikog je značaja za Hrvatsku jer se time približavamo, ali i postižemo standarde Europske unije (EU). Također, postiže se praćenje proizvoda koji je od značaja za krajnjeg potrošača i veću sigurnost samih proizvoda.