Križanec ističe da su restorateri zakinuti u odnosu prema drugim djelatnostima, s kojima se, kako smatra, trebaju izjednačiti, odnosno s onima koje se manje nadzire.
Kazao je da su ugostitelji danas iskazali nezadovoljstvo dijelom zakonskih odredaba i procedurama koji omogućuju loš rad i rad na crno.
Tajnik Udruge Šime Ćoza naglasio je da je nedostatak sposobnih kadrova jedna od najvećih teškoća hrvatskog turizma i ugostiteljstva te da škole i fakulteti ne osiguravaju dovoljan broj i kakvoću osoblja, ponajprije višeg poslovodstva, kuhara i konobara.
Udruga će zatražiti da se u suradnji s Ministarstvom prosvjete točno utvrde ugostiteljska zanimanja u manjku te tako spriječi međusobno "otimanje" radnika i omogući kvalitetna izobrazba novog osoblja.
Nakon skupštine predstavljeno je 9. izmijenjeno izdanje knjige "100 vodećih restorana i njihovi recepti" autorice Karin Mimica-Ignatoski.