VARAŽDIN, 24. veljače 2004. (Hina) - Jedan od najvažnijih projekata Hrvatskoga kuharskog saveza jest osnivanje gastronomske akademije - Academia culinaria Croatica - te održavanje kreativnih radionica i stručnih seminara u tijeku
godine u hotelu Coning u Trakošćanu, najavio je danas u Varaždinu tajnik Saveza Borislav Šimenc.
nimljivosti
VARAŽDIN, 24. veljače 2004. (Hina) - Jedan od najvažnijih projekata
Hrvatskoga kuharskog saveza jest osnivanje gastronomske akademije -
Academia culinaria Croatica - te održavanje kreativnih radionica i
stručnih seminara u tijeku godine u hotelu Coning u Trakošćanu,
najavio je danas u Varaždinu tajnik Saveza Borislav Šimenc. #L#
Akademija počinje rad u ožujku, a bavit će se stručnim usavršavanjem
kuhara, prepoznavanjem i standardiziranjem hrvatske gastronomske
baštine te promicanjem izvorne kuhinje i uporabe domaćih proizvoda.
U programu Saveza je i projekt Gastro fest Hrvatska, koji se sastoji
od niza gastronomskih događaja i natjecanja diljem Hrvatske. Festival
bi trebao promicati hrvatsko kuharstvo i izgraditi prepoznatljivu
hrvatsku gastronomsku ponudu. Gastronomski festival počeo je
Štruklijadom u Zagrebu, a nakon brojnih priredaba u Hrvatskoj završit
će međunarodnim kuahrskim natjecanjem u studenom u Zagrebu.
Ove će se godine prvi put održati i Hrvatski zlatni kuhar, natjecanje
šefova kuhinja u pripremi domaćih jela, a popratit će ga okrugli stol
Hrvatski prehrambeni i poljoprivredni proizvodi na tanjuru.
(Hina) ymzag xvkn
(Hina) ymzag xvkn