FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FRANCUSKOJ UTEMELJEN "HARVARD ZA OKUSE"

Autor: ;SDJE;
PARIZ, 5. veljače 2004. (Hina/AFP) - Institut za visoke studije okusa, gastronomije i umjetnosti serviranja stola (IHEGGAT), već nazvan ?Harvardom okusa?, osnovan je u Francuskoj gdje ga je otvorio državni tajnik u ministarstvu malog i srednjeg poduzetništva Renaud Dutreil.
PARIZ, 5. veljače 2004. (Hina/AFP) - Institut za visoke studije okusa, gastronomije i umjetnosti serviranja stola (IHEGGAT), već nazvan ?Harvardom okusa?, osnovan je u Francuskoj gdje ga je otvorio državni tajnik u ministarstvu malog i srednjeg poduzetništva Renaud Dutreil. #L# Institut, koji će prve studente primiti u jesen 2004. , djelovat će u skopu sveučilišta u Reimsu, a njegovi će suradnici biti i veliki šefovi kuhinja Alain Ducasse i Gerard Boyer (kojima je poznati vodič Michelin dodijelio tri zvjezdice), te velike kuće kao Champagne, Bordelais i Cognac. Dutreil je na konferencijii za novinare naglasio?međunarodnu opredjeljenost? Instituta koji bi trebao u inozemstvu širiti tradicionalne francuske vrijednosti. ?Gastronomija, umjetnost serviranja stola, know-how svih vještina vezanih uz nepce, enologija, sve to stvara umjetnost življenja a istodobno i gospodarsku djelatnost koja može blistati u svijetu, stvarati radna mjesta i razvijati našu zemlju?, rekao je Dutreil. S poračunom od 400.000 eura godišnje, IHEGGAT planira u prvo vrijeme upisati šezdesetak studenta od kojih bi najmanje 50 posto trebali biti stranci. (Hina) xrt ybcav

(Hina) xrt ybcav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙