HAMBURG, 1. listopada 2005. (Hina/dpa) - Kod sira nije važan samookus jer kupci gledaju i na veličinu rupa, a stručnjaci za proizvodnjupoznatih švicarskih sireva otkrili su da kod veličine rupa različitenacije imaju različite
preferencije.
HAMBURG, 1. listopada 2005. (Hina/dpa) - Kod sira nije važan
samo okus jer kupci gledaju i na veličinu rupa, a stručnjaci za proizvodnju
poznatih švicarskih sireva otkrili su da kod veličine rupa različite nacije
imaju različite preferencije. "U Švicarskoj se idealnim smatraju
rupe veličine jedan do tri centimetara", rekla je Elisabeth Eugster koja u
bernskom kantonu vodi institut za kulture dozrijevanja u proizvodnji sireva
tjedniku "Die Zeit".
Nijemci to vide drugačije, oni vole manje rupe u siru, promjera do dva
centimetra, dok južnjaci vole velike rupe: Talijanima su najdraže rupe promjera
četiri centimetra, kazala je Eugster.