Tako će u subotu, 27. kolovoza, gosti moći kušati jela spravljena prema receptima pobjedničkih jela s prvih dvanaest godina manifestacije, dok će u nedjelju, 28. kolovoza, vrbovečke kuharice u svoje menije uvrstiti najbolja jela s manifestacija "Kaj su jeli naši stari", održanih od 1992. do 2004., priopćeno je danas iz Turističkog ureda Vrbovca.
U prigodi 25 godina te priredbe, bit će tiskana knjižica sa stotinjak recepata s posljednjih pet manifestacija, a obogatit će se i suvenirska ponuda, napominje se u priopćenju.
Raznolikost gastronomske ponude vrbovečkog festivala hrane dokazuje da su naši stari, unatoč neimaštini, bili maštoviti, te su i najobičniji krumpir znali prirediti na stotinu načina, ističe, uz ostalo, vrbovečki Turistički ured.
Priredba "Kaj su jeli naši stari" održava se od 1980., a središnji joj je dio natjecanje članica udruga žena koje kuhaju jela po starim receptima vrbovečkog kraja.
Inicijatori manifestacije u rodnom gradu Petra Zrinskog bili su tadašnja Općinska konferencija aktiva žena i Turistička zajednica grada Vrbovca.