Tom prigodom održana je i izložba ručnih radova zagrebačke autorice Nine Petre, a predstavila se i Hrvatska turistička zajednica. Zagrebački Pušlek također je bio sastavni dio predstavljenih posebnosti.
"Ovo je prije svega promocija Hrvatske u Austriji na kojoj se moglo vidjeti kako se u malim sredinama uz napore i znanost, te potporu Agronomskog fakulteta mogu proizvoditi kvalitetni proizvodi za koje u Austriji postoji veliki interes", izjavio je veleposlanik RH u Austriji Zoran Jašić naglasivši da je ovo "mali ali važan primjer kako se ostvaruje gospodarska diplomacija".
"Prezentacija je uspjela iznad očekivanja, očekivali smo stotinu, a došlo je 300 gostiju" kazala je Jasmina Havranek, dekanica Agronomskog fakulteta. "To pokazuje koliki je interes Austrijanaca za kvalitetne izvorne hrvatske proizvode. Pokušali smo prikazati dio hrvatske tradicije, bogatstva proizvoda - vina 13 vrsta i 60-ak vrsta sireva", kazala je Havranek i dodala da je kultura proizvodnje vina i sira dio cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Izrazila je zadovoljstvo što je rezultat njezinog rada i njezinih kolega pao na plodno tlo Austrije s kojom Hrvatska ima izuzetne prijateljske odnose.
Organizatori hrvatske večeri promidžbenog karaktera u Beču su Agronomski fakultet u Zagrebu u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Beču, Austrijsko-hrvatskim društvom i austrijskom Obrtničkom komorom.