ZAGREB, 21. siječnja (Hina) - U sklopu manifestacije "Dubrovnik u
Zagrebu" od 22. do 30. siječnja, u zagrebačkom restaurantu "Orsan",
održat će se "Dani dubrovačke kuhinje", rečeno je na današnjoj
konferenciji za novinare održanoj u organizaciji Turističkog ureda
Grada Zagreba.
U ponudi tog restauranta, vlasnika Nike Gverovića, su tradicionalna
dubrovačka jela, poput zelene menistre, torte od makarula ili rozate,
o čemu je, kao i o samom restaurantu utemeljenom 1966. godine u
Dubrovniku govorio pisac Igor Mandić.
Tijekom dubrovačkog gastronomskog tjedna u Orsanu će se moći
razgledati i dijelić izložbe "11 dubrovačkih umjetnika", koji će se
prenijeti iz Muzejsko galerijskog centra Gradec, rekao je ravnatelj
Umjetničke galerije Dubrovnik Antun Karaman dodajući da se tom
kulturnom i gospodarskom manifestacijom u Zagrebu želi poručiti da
je Dubrovnik, unatoč ratnim stradanjima, "živ" grad.
(Hina) ds
211433 MET jan 94
2113
(Hina) ds