FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA EDICIJA "CROATIAN FOOD"

Autor: ;BMA;
ZAGREB, 7. prosinca (Hina) - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) danas je svečano predstavljena edicija "Croatian food 1995/96 - export quide", koju su zajednički izdali M.M. Oziris i Studio B.H.D. d.o.o. iz Zagreba, u suradnji s HGK-om. Publikacijom, pisanom na engleskom jeziku, želi se međunarodnu javnost upozoriti na hrvatske mogućnosti u poljodjelstvu i prehrambenoj industriji. "Croatian food" namijenjena je poglavito hrvatskim uredima u svijetu, za izaslanstva i poslovne ljude, te hrvatskim tvrkama kojima će poslužiti kao promidžbeni materijal, ali i turistima, znanstvenim institucijama, ministarstvima i komori.
ZAGREB, 7. prosinca (Hina) - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) danas je svečano predstavljena edicija "Croatian food 1995/96 - export quide", koju su zajednički izdali M.M. Oziris i Studio B.H.D. d.o.o. iz Zagreba, u suradnji s HGK-om. Publikacijom, pisanom na engleskom jeziku, želi se međunarodnu javnost upozoriti na hrvatske mogućnosti u poljodjelstvu i prehrambenoj industriji. "Croatian food" namijenjena je poglavito hrvatskim uredima u svijetu, za izaslanstva i poslovne ljude, te hrvatskim tvrkama kojima će poslužiti kao promidžbeni materijal, ali i turistima, znanstvenim institucijama, ministarstvima i komori. #L# "Croatian food" prvijenac je te vrste u Hrvatskoj, prva knjiga koja je uspjela objediniti znanstveni i laički pristup tematici hrane, prateći hranu od "tla do tanjura", istaknuo je, predstavljajući publikaciju, prodekan zagrebačkog Agronomskog fakulteta dr. Ferdo Bašić. Bašić je dodao kako je publikacija osobito značajna jer izlazi u vrijeme kada treba početi obnova gospodarstva i poljoprivrede, ali i u vrijeme kad Hrvatska stupa na europska i svjetska tržišta hrane. Publikacija sadrži osvrte hrvatskih stručnjaka i znanstvenika na pojedine poljoprivredne grane, dajući istodobno pregled najvažnijih hrvatskih proizvođača hrane, uz posebnu pozornost posvećenu ekološkim i prehrambenim odlikama hrvatskih tradicionalnih specijaliteta, dodao je Bašić. Zahvaljujući svojim posebnostima, Hrvatska nastoji proizvesti hranu posebne vrijednosti, polazeći od podneblja i tla kao temeljnih prednosti za proizvodnju visokovrijedne i zdrave hrane, napisao je jedan od autora ing. Ivica Gaži. O važnosti knjige govorili su i dekan zagrebačkog Agronomskog fakulteta dr. Frane Tomić, Vladimir Marić s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta te glavna urednica knjige Mirjana Marković i dizajner Zlatko Havoić. (Hina) bma dd 071850 MET dec 95

(Hina) bma dd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙