ZAGREB, 13. ožujka (Hina) - Uoči proslave 200. obljetnice blagdana Sv.
Vincence, zaštitnice Blata na Korčuli i ujedno dana Blata, u Zagrebu
su danas Tjednom blatske kuhinje, započeli 'Dani Blata u Zagrebu'.
Tradicionalna blatska i korčulanska jela i ukupnu gastronomsku ponudu
Blata tamošnji će kuhari po prvi puta predstaviti u Zagrebu, u
objektima Poljoprivrede Blato d.d. U restoranima 'Zlinje' (Selska
cesta 56), 'Prižba' (Savska cesta 99) i 'Tip-Top' (Gundulićeva 12)
kuhari s Blata ponudit će mnoga jela i poznata vina po izuzetno
popularnim cijenama.
Organizatori Dana Blata u Zagrebu, općina Blato i Društvo Blaćana i
prijatelja Blata u Zagrebu, najavljuju i bogat i raznolik program, od
mimohoda i nastupa Viteškog udruženja Kumpanjija, predstavljanja
kulturne, turističke, gospodarske i gastronomske ponude Blata, do
predstavljanja crkvene riznice, programa proslave 200. obljetnice Sv.
Vincence i prigodnog zlatnika.
(Hina) db do
131209 MET mar 95
(Hina) db do