SAN FRANCISCO, 18. lipnja (Hina/Reuters) - Većina vlasnika restorana bila bi sretna da se njihov grad nalazi na listi najboljih mjesta u SAD-u u kojem se može "fino jesti, u kojem su šefovi kuhinje inovativni, a lokalna kuhinja
autentična".
SAN FRANCISCO, 18. lipnja (Hina/Reuters) - Većina vlasnika
restorana bila bi sretna da se njihov grad nalazi na listi najboljih
mjesta u SAD-u u kojem se može "fino jesti, u kojem su šefovi kuhinje
inovativni, a lokalna kuhinja autentična".#L#
No, neki su se stanovnici San Francisca nedavno požalili što je top-
lista časopisa "Esquire", pod naslovom "Američki gradovi s
najboljim restoranima", njihov grad stavila na prvo mjesto tek
nakon što je diskvalificiran New York.
U srpanjskom izdanju "Esquirea" stoji kako je procijenjeno da New
York nije prikladan za uvrštenje na listu jer je taj grad biran za
grad s najboljim restoranima gotovo punih deset godina.
Neki su pripadnici restoranske industrije iz San Francisca čast
koju su im ukazali urednici "Esquirea" opisali kao dvosmislen
kompliment.
Prema ispitivanju "Zagata" za tekuću godinu - restoranskog vodiča
za gradove zasnovanog na odgovorima čitatelja - prosječni račun za
obrok u New Yorku, uključujući piće, napojnicu i porez, iznosi
30,69 dolara, u usporedbi s prosječnim računom u San Franciscu koji
iznosi 26,13 dolara.
"Esquire" je visoko ocijenio i, redom, Chicago, New Orleans, Los
Angeles, Boston, Houston, Philadelphiju, Dallas, Seattle i Miami.
(Hina) car bnš
180316 MET jun 98
(Hina) car bnš