ZAGREB, 3. prosinca (Hina) - U zagrebačkom hotelu Esplanade od danas
do 11. prosinca traje gastronomski tjedan restauranta Rivica, iz
Njivica na otoku Krku. Zagrepčanima i njihovim gostima će, kako je na
današnjoj konferenciji za tisak rekao vlasnik toga restauranta Ivica
Lesica, biti ponuđeni specijaliteti te kuće s dugogodišnjom
tradicijom.
U obitelji Lesica sada se vać četvrta generacija bavi ugostiteljstvom
a započeli su 1934. godine i po mnogočemu su zaslužni za stvaranje
turističke, a osobito gastronomske, prepoznatljivosti Njivica i
cijeloga otoka Krka. Njivički je restaurant zbog svoje kvalitete dobio
brojna međunarodna i domaća priznanja, među kojima se ističe Maison de
Qualite, Ordre de Saint Fortunat, diploma Hrvatske gospodarske komore
- Regionalne komore Rijeka, Zlatne plakete Saveza udruženja
samostalnih privrednika Hrvatske itd.
Ovim gastronomskim tjednom, kako je najavio direktor hotela Esplanade
Đuro Miladin, realizira se nakana domaćina da nedavno otvorena Taverna
Croatica predstavlja Zagrebu i njegovim gostima najpoznatije
ugostitelje i hrvatsku gastronomiju.
(Hina) mć
031656 MET dec 93
(Hina) mć