UMAG, 15. travnja (Hina) - Umaški hotel "Koral" od danas je domaćin
susreta proizvođača hrane i pića Hrvatske sa istarskim hotelijerima.
Prvi skup takve vrste na Bujštini u organizaciji "Istratoursa" a pod
pokroviteljstvom Regionalne gospodarske komore u Puli, okupio je stotinu
sudionika. Susret ja započeo okruglim stolom o temi "Hrana kao garancija
budućnosti i njezin plasman kroz turizam"
Uvodničar je bio dr. Mihajlo Ačimović, profesor Hotelijerskog fakulteta u
Opatiji. On je istaknuo da se plasmanom hrane i pića kroz turizam postižu
ekonomski efekti koje nije moguće ostvariti klasičnim izvozom. No, analize
pokazuju da inozemni gosti za hranu i piće izdvajaju otprilike trećinu
dnevne potrošnje i stoga treba učiniti sve da se boljom ponudom i većom
kvalitetom ostvare bolji rezultati.
(Hina) sj
151439 MET apr 92
(Hina) sj