FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preko 250 sudionika na konferenciji hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) u Las Vegasu

Autor:

ZAGREB, 17. listopada 2024. (Hina) - Više od 250 sudionika iz svih dijelova Amerike, Kanade i Hrvatske prisustvovalo je ovogodišnjoj konferenciji Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) u Las Vegasu.

Preko 70 govornika je sudjelovalo u 25 panela, razgovora i radionica i na dvodnevnoj konferenciji nazvanoj "Hrvati: globalno povezani, lokalno oblikovani", koja se bavila temama od medicine, preko sporta i turizma, do umjetne inteligencije i dugovječnosti, ističe se u priopćenju udruge.

"Sudionici konferencije imali su prilike učiti jedni od drugih, razgovorima o različitim poslovnim disciplinama i stilovima vodstva koji su kritični kako bismo ostali relevantni u promjenjivom svijetu poslovanja", kazala je Jasmine Golubić, predsjedateljica ovogodišnje konferencije.

Cilj događaja bio je povezivanje hrvatsko-američkih stručnjaka i akademskih zajednica radi promicanja međusobne suradnje i profesionalnog razvoja u Sjedinjenim Američkim Državama, Hrvatskoj i širom svijeta, dodaje priopćenje.  

Govorile su brojne istaknute osobe poput Petea Radovicha, kreativnog direktora CBS Sportsa i dobitnika 45 nagrada Emmy, predsjednika kanadske banke CIBC Victora Dodiga, i Ive Vukine, direktorice Goldman Sachsa u New Yorku.

Vladimir Ivković, neuroznanstvenik i profesor na Harvardu, podijelio je spoznaje iz svojih istraživanja o pripremi astronauta za misije na Mjesec i Mars, ističući kako se ta znanja mogu primijeniti za maksimiziranje ljudskih performansi na Zemlji.

Na konferenciji u hotelu Caesars Palace sudjelovali su i visoki državni dužnosnici poput Pjera Šimunovića, hrvatskog veleposlanika u SAD-u i posebnog izaslanika predsjednika Zorana Milanovića, ministra obrane Ivana Anušića i generalne konzulice u Los Angelesu Renee Pea.

"Deseta obljetnica ACAP-a predstavlja važnu prekretnicu, a ovogodišnja konferencija u Las Vegasu savršeno je oslikala našu misiju povezivanja hrvatsko-američkih stručnjaka. Ova konferencija omogućila je razmjenu ideja, stvaranje suradnji i jačanje naše zajednice. Sigurna sam da će veze i ideje razvijene ovdje nastaviti nadahnjivati buduće generacije", izjavila je predsjednica ACAP-a Maria Sentic.

 

(Hina) xpp/xbem ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙