FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rally u Kumrovcu: Dinkel i Goetzenberger pobjednici

Autor: Stipe Karadžole

KUMROVEC, 7. rujna 2024. (Hina) - Njemački vozači Dominik Dinkel i Kathi Götzenberger stigli do svoje prve pobjede na 13. Motul rallyju u Kumrovcu, dok su Viliam Prodan i Marko Stiperski bili uvjerljivo najbolji među hrvatskim posadama.

Njemačka posada Dinkel i Götzenberger u Fordu Fiesti Rally2 odnijela je pobjedu na 13. Motul rallyju u Kumrovcu. Izvrsnom vožnjom pobijedili su u šest od 11 brzinskih ispita dok su im drugoplasirani Mađari Andras Hadik i Istvan Juhasz u Ford Fiesti R5 MK II cijelo vrijeme jurili za petama.

„Poprilično lijep rally, neke specifične etape, vrlo težak za voziti zbog puno šljunka na stazi, ali puno smo toga naučili od prošle godine“, sretno je izjavio Dinkel nakon pobjede u Kumrovcu.

Treće mjesto također je zauzela posada iz Mađarske Antal Kovacs i Gergely Istovics u Hyundaiju i20 N Rally.

Hrvatski dvojac Viliam Prodan i Marko Stiperski je u Škodi Fabiji Rally 2 Evo utrku završio kao peti i time ostvario najbolji plasman među domaćim posadama za prvenstvo Hrvatske.

„Zadovoljni smo, osmijeh je tu. Super smo se ušaltali s autom na kraju tako da su vremena dobra, išli smo brzo. Da smo imali test prije natjecanja možda bi bili u borbi za treće mjesto. Sve u svemu super, Kumrovec za pet“, izjavio je Prodan po završetku natjecanja.

Drugi u redoslijedu prvenstva Hrvatske i jedanaesti u ukupnom poretku rallyja u Kumrovcu bili su Hrvat Jan Pokos i Slovenac Vili Ošlaj u Fordu Fiesti Rally 3.

„Stigli smo u cilj kao drugi od Hrvata, super je bilo. Prvi dan smo malo podbacili, drugi dan smo se probudili, krenuli jako od jutra i dobar rezultat je tu“ izjavio je Pokos.

Petnaestogodišnji Talijan Matteo Bernini i njegov suvozač Paolo Zanini u Hyundaiju i20 R5 ostvarili su treće najbolje vrijeme za prvenstvo Hrvatske i dvanaesto ukupnog rallyja.

Na 13. Motul rallyju u Kumrovcu startala je 91 posada, a 70 ih je uspješno stiglo do cilja. Razlozi odustajanja uglavnom su bili tehničke prirode ili zbog oštećenja na automobilu nastala zbog izlijetanja sa staze.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙