FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pri kupnji mobitela, uz cijenu sve važnije tehničke specifikacije - anketa

Autor: Tatjana Miščančuk

ZAGREB, 3. rujna 2024. (Hina) - Za oko 52 posto korisnika mobilnih telefona u Hrvatskoj, pri kupnji novog uređaja bitna je cijena, a za 65 posto to su tehničke specifikacije poput trajanja baterije i količine memorije, podaci su iz istraživanja Telemacha Hrvatska.

Istraživanje o kriterijima hrvatskih kupaca mobitela Telemach Hrvatska je proveo u suradnji s agencijom Ipsos, na uzorku od 600 ispitanika iz cijele Hrvatske.

Osim baterije i memorije, koju jako važnim tehničkim specifikacijama smatra 74 odnosno 60 posto ispitanih, za kupnju novog mobitela oko 50 posto ispitanika je važnim naznačilo kvalitetu kamere.

Veličina i rezolucija zaslona važna je za 40 posto kupaca.

Za 30 posto pri kupnji je manje bitan brend.

"Iznenađuje da brend nije više toliko bitan pri kupnji mobitela, a tehničke specifikacije važnije su i od cijene", rekao je član uprave i glavni komercijalni direktor Telemacha Hrvatska Mislav Galler.

Odnedavno novi član uprave i glavni direktor za razvoj proizvoda tog telekoma Damir Vrsajković, kaže kako je anketa potvrdila da je korisnicima i dalje važan omjer vrijednosti za novac.

Predsjednik uprave Telemacha Hrvatska Adrian Ježina kaže da ta tvrtka u mobilnoj mreži imaju više od milijun korisnika od kojih oko 700 tisuća pretplatnika, te velik postotak rasta broja korisnika koji prelaze na 5G mrežu.

(Hina) xtam yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙