FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 300 sudionika očekuje se na 4. konferenciji "Agrorocks"

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 20. kolovoza 2024. (Hina) - Više od 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja okupit će se na 4. Konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi "Agrorocks 2024", koja će 4. listopada održati u Osijeku, izvijestili su iz osječko-baranjske Županijske uprave.

Ovogodišnja konferencija donosi brojne prezentacije i panel-rasprave, na kojima će sudjelovati više od 30 stručnjaka, a obuhvatit će teme kao što su, što će umjetna inteligencija donijeti agraru, slijedeći koraci digitalizacije poljoprivrede, kojim tehnologijama nadomjestiti manjak kadrova u poljoprivredi te u što danas vrijedi uložiti kada je poljomehanizacija u pitanju, izvijestili su iz Županijske uprave.

Konferencija će se održati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, gdje će se organizirati i četiri panel rasprave na teme ratarstva, stočarstva, voća i povrća te vina, na kojima će se razgovarati o budućnosti ovih sektora. Održat će se i prezentacije o upotrebi satelitskih snimki i bespilotnih letjelica u poljoprivredi te korištenju digitalnih platformi i umjetne inteligencije.

S ciljem povezivanja mladih poljoprivrednika s njihovim iskusnijim kolegama, Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) provest će radionicu namijenjenu poljoprivrednicima pred umirovljenjem i mladim poljoprivrednicima, koji žele razvijati i unaprijediti svoje poslovanje.

U sklopu konferencije "Agrorocks" održat će se dodjela nagrade Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) za komunikatora godine i finale "RuralFoto 2024" izbora za najbolje ruralne fotografije.

Organizatori konferencije AgroRocks 2024 su informacijski sustav "Agroklub" i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, uz podršku osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske poljoprivredne komore i Osječko-baranjske županije, napominju u Županijskoj upravi.

(Hina) xivuc ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙