FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski duhani započeli s otkupom duhana, očekuju otprilike 4.500 tona

Autor: Nenad Bach

ZAGREB, 20. kolovoza 2024. (Hina) - Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije, započeli su ovog tjedna s otkupom ovogodišnje berbe duhana, a očekuju otkupiti preko 4.500 tona duhana ili gotovo 35 posto više u odnosu na godinu ranije.

Iz te kompanije, koja posluje u sklopu BAT grupe, poručili su u utorak da očekuju kvalitetan duhan i prinos s ovogodišnjih 2.106 hektara pod duhanom, što je 19 posto više zasađenih površina pod duhanom pod ugovorom s Hrvatskim duhanima u odnosu na prethodnu godinu.

Otkup će biti organiziran na četiri lokacije - u Virovitici, Pitomači, Kutjevu i Gornjem Miholjcu. Hrvatski duhani su u dogovoru s proizvođačima dodatno povećali otkupne cijene po klasama, povrh porasta prosječne otkupne cijene od preko 50 posto u posljednje dvije godine.

Hrvatski duhani svojim proizvođačima jamče siguran otkup svih proizvedenih količina duhana, financijsko praćenje i podršku agronoma kroz sve faze proizvodnje, poticanje investicija u povećanje produktivnosti proizvodnje, a uz fokus na održivost proizvođača osiguravaju proizvođačima kvalitetne uvjete proizvodnje i sigurnost, zaključuje se u priopćenju.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙