FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 40. obljetnica djelovanja hrvatskog svećenika u Bačkoj Andrije Anišića

Autor: Josip Stantić

SUBOTICA, 9. srpnja 2024. (Hina) - Svečanom misom i velikim skupom hrvatsko-katoličke zajednice, u Subotici je obilježeno je 40 godina svećeništva Andrije Anišića, istaknutog promotora i čuvara identiteta i vjersko-pučko tradicije bunjevačkih Hrvata u Bačkoj.

„Treba biti prema svima milosrdan, dobar, pomagati sve potrebite. No to ne znači da se treba kriti od onoga tko je tvoje krvi. Ljubiti i raditi za narod kojemu pripadaš, iz kojega si potekao – evo ja to nastojim činiti i činit ću i dalje“, poručio je Anišić u povodu obljetnice obnašanja svećeničke dužnosti. 

Proslavi njegova jubileja nazočilo je vodstvo i istaknuti aktivisti hrvatske zajednice, na stotine vjernika i kolege svećenici.

Svojim djelovanjem Anišić pokazuje kako katolički svećenik na ovim prostorima djelatno može skrbiti i za narodnosna pitanja, te aktivno doprinijeti boljitku svojega hrvatskog naroda, izjavio je čelnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i ministar u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov.

„Hrvatima ovdje treba puno takvih svećenika“, poručio je i dodao kako bi postignuća na planu očuvanja hrvatskog – katoličkog identiteta u Srbiji bila manja da nije Anišićeva djelovanja u crkvi i društvenom životu grada i zajednice.

Msgr. Andrija Anišić, svećenik je Subotičke biskupije, dugogodišnji župnik Župe svetoga Roka u Subotici, doktor moralne teologije, predsjednik Udruge bunjevačkih Hrvata "Dužijanca", poznavatelj lokalne crkvene povijesti, pisac i katolički novinar.

(Hina) xjsta ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙