FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba ususret Olimpijskim igrama u Arheološkom muzeju

Autor: Anamarija Grbin

ZAGREB, 24. lipnja 2024. (Hina) - Ususret ovoljetnih Olimpijskih igara u Parizu u utorak, 25. lipnja u Arheološkom muzeju u Zagrebu otvara se izložba "Citius, Altius, Fortius - Communiter, antičke i moderne olimpijske igre", koja prikazuje povijest i razvoj olimpijskih igara i olimpizma, od davnih vremena do danas.

U organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, Hrvatskog športskog muzeja, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije izložit će se građa iz bogatoga fundusa Arheološkog i Hrvatskoga športskog muzeja vezana uz najveći globalni sportski događaj – skulpture, slike, fotografije, plakati, odlikovanja, rekviziti i oprema.

Do  31. kolovoza posjetitelji će, pod olimpijskim motom, „Brže, više, jače – zajedno“, otkriti povijest i značaj Olimpijskih igara, slaveći sve sudionike, kako antičke tako i naše suvremenike.

"U duhu izreke mens sana in corpore sano (zdrav duh u zdravom tijelu) onima kojima je potrebna inspiracija, izložba nudi putovanje kroz povijest i ističe trajnu vrijednost sporta kao sredstva za osobni i društveni razvoj", ističe se u najavi.

Organizatori stoga pozivaju sve sportaše, amatere i profesionalce, da istraže fascinaciju Olimpijskim igrama i inspiriraju se njihovim duhom.

Predmete na izložbi ustupili su Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatski športski muzej, Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Međunarodni olimpijski odbor.

(Hina) xagrb yagrb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙