FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP-ovi kandidati za EU Borzan i Matić: Ispunili smo obećanja, nećemo vas iznevjeriti

Autor: Irena Vukas

SLAVONSKI BROD, 31. svibnja 2024. (Hina) - SDP-ovi kandidati za europske izbore Biljana Borzan i Fred Matić predstavili su u petak Brođanima svoj program u sklopu neformalnog druženja na Gradskoj tržnici te naglasili da su u prošlom mandatu dokazali da su sva obećanja ispunili pa tako građane neće iznevjeriti ni u ovom.

"U svim istraživanjima pokazalo se da hrvatski građani, u prvom redu, od Europske unije traže pomoć za gospodarstvo, brinu ih cijene stanovanja, režija i općenito troškovi života. Tu smo da osiguramo lakši život za sve kroz mogućnosti koje pruža Europska unija", rekla je Borzan.

Nejednakosti u svijetu su sve veće, a mi smo veliki dio svog rada u proteklom mandatu posvetili borbi protiv nepravde i nejednakosti. Nastavit ćemo tako i dalje kako bismo našim građankama i građanima olakšali život, proučila je.

Tamo gdje vlada pokazuje slabosti, uskače Europska unija, a mi ćemo svakako biti glas onih koji zabrinuto gledaju prema nama, dodala je.

Hrvatski građani, kaže, očekivano daleko više vjeruju europskim institucijama, nego  domaćim. "Zato je naša odgovornost velika, ali mi ćemo svaki zadatak koji nam povjere hrvatski građani  s radošću i energijom odraditi", rekla je Borzan.

Fred Matić rekao je da izbori za europarlament nisu jednaki kao izbori za Hrvatski sabor.

"Postoje i neki relevantni podaci -  od 12 predstavnika Hrvatske u prošlom sazivu Europskog parlamenta, na prva tri mjesta su zastupnici SDP-a. Dakle, borimo se za europske vrijednosti, a zastupamo Hrvatske interese, birači to prepoznaju i mogu imati puno povjerenja u SDP-ove zastupnike i zastupnice  jer - nismo ih iznevjerili u prošlim mandatima, a nećemo ni u sljedećem", poručio je.

 

 

 

(Hina) xivuk ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙