FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dužnosnica FDP-a oštro prema von der Leyen, kaže da ne uživa povjerenje poduzetnika

Autor: Vesna Klanac

BERLIN, 27. travnja 2024. (Hina/dpa) - Uoči izbora za Europski parlament u lipnju, vodeća kandidatkinja manjeg koalicijskog partnera u njemačkoj vladi obrušila se na njemačku političarku i šeficu Europske komisije Ursulu von der Leyen rekavši da njemački poslovni krugovi nemaju u nju povjerenja.

 

Marie-Agnes Strack-Zimmermann iz poslovno orijentirane stranke Slobodnih demokrata (FDP) se pozvala na najnovije izvješće trgovinskih komora u Njemačkoj koje pokazuje da samo 5 posto njemačkih industrijskih kompanija smatra da je EU u posljednih pet godina postala atraktivnija za poslovanje.

"Kako nakon tako velikog iskazanog nepovjerenja u naše gospodarstvo uopće možete željeti reizbor predjednice Komisiju", zapitala se  Strack-Zimmermann na stranačkom skupu u Berlinu.

Kao bivša ministrica rada, von der Leyen je pokazala gotovo nikakvu brigu za ekonomiju,  a sigurno ne za mala i srednja poduzeća, nastavila je dužnosnica FDP-a.

Optužila je von der Leyen za pretjeranu regulaciju i birokraciju koje guše kompanije.

Strack-Zimmermann, na čelu Odbora za obranu njemačkog parlamenta, također je optužila von der Leyen, bivšu njemačku ministricu obrane, da je tijekom svog mandata premalo učinila za jačanje vojne suradnje u Uniji. 

"Nije ju bilo briga za europsku sigurnost iako su signali iz SAD-a bili jasni, da se EU mora više uključiti, da mora više učiniti unutar NATO-a", rekla je Strack-Zimmermann.

(Hina) xvk ybcav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙