FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AEM za poticanje novinarske izvrsnosti izdvaja 350.000 eura

Autor: Miroslav Edvin Habek

ZAGREB, 12. travnja 2024. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama s ciljem poticanja novinarske izvrsnosti za koje će izdvojiti 350.000 eura.

Bespovratna sredstva, planirana u financijskom planu Agencije za elektroničke medije (AEM) bit će dodijeljena novinarima za novinarske radove i istraživanja od javnog interesa iz područja kulture, obrazovanja, industrije zabave, zdravstva, gospodarstva i sporta.

Između ostalih, kao teme od javnog interesa navode se i lokalne teme, ekumenizam, ranjive skupine, ljudska prava i prava manjina, položaj žena u društvu, odnos prema dijaspori, međunarodni odnosi i EU politika.

Opći cilj dodjele bespovratnih sredstava poticanje je novinarske izvrsnosti, ističe se u pozivu objavljenom na stranicama AEM-a. 

Kao posebni ciljevi istaknuti su dubinsko istraživanje tema od javnog interesa, jačanje kritičkog kapaciteta elektroničkih publikacija, širenje informativnog opsega i istinito i razborito izvještavanje. 

Posebni ciljevi su i profesionalizacija novinarskog i autorskog rada, nagrađivanje i motiviranje novinara za, kako je istaknuto, vrhunski autorski rad i jačanje autonomije novinara.

Najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinom autoru je 2000 eura bruto II, odnosno najviši 12.000 eura.

Prijave se mogu podnositi do 3.svibnja.

(Hina) xmeh ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙