FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbori: Glavnina kandidatura ipak idući tjedan

Autor: Marija Udiljak

ZAGREB, 21. ožujka 2024. (Hina) - Čini se da će, kao i na proteklim parlamentarnim izborima, glavnina kandidatura i za travanjske, Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) pristići tek zadnjih dana roka koji istječe u ponoć, 29. ožujka, na Veliki petak.

Od prošle subote, 16. ožujka, do danas, DIP je zaprimio samo dvije kandidature, a za ovaj tjedan, u subotu, najavljena je još samo jedna, Udruge Roma Korak po korak.

Sve one su za 12. jedinicu u kojoj osam svojih zastupnika biraju nacionalne manjine.

Zaprimljene su kandidature Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj – Bošnjaci zajedno! i Saveza Roma u Hrvatskoj „Kali sara“ čiji su kandidati Armin Hodžić i Veljko Kajtazi.

DIP do subote, 23. ožujka izborne liste odnosno kandidature, zaprima u svojoj zgradi u Visokoj 15, a od subote u zgradi Hrvatskog sabora.

Od utorka, 19. do subote, 23. ožujka liste i kandidature zaprima od 9 do 15 sati.

U saborskoj zgradi na Trgu svetog Marka 6, u subotu, 23. i nedjelju, 24. zaprimat će ih od 10 do 16 sati, u ponedjeljak, 25. i u utorak, 26. ožujka od 9 do 17 sati, a u srijedu, 27. i u četvrtak, 28. ožujka od 9 do 20 sati.

Posljednjeg dana na predaju listi i kandidatura, na Veliki petak, 29. ožujka, zaprimat će ih od 9 sati do ponoći.

Kod ulaska u Sabor sve osobe koje u njega ulaze moraju proći identifikacijsku i protudiverzijsku kontrolu.

Iz DIP-a podsjećaju da predaju liste odnosno kandidata treba najaviti.

Obrazac najave, koji je dostupan na DIP-ovoj mrežnoj stranici, popunjen se dostavlja DIP-u na adresu elektroničke pošte: dip@izbori.hr.

Predlagatelji koji usprkos obavezi najave to ne učine, neće moći započeti sa predajom prijedloga sve dok DIP ne preuzme prethodne najave za to vrijeme.

 

(Hina) xum yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙