FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ idući tjedan predstavlja izborni program i liste za izbore

Autor: Nikol Zagorac;Robert Koren

ZAGREB, 20. ožujka 2024. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je najavio da će HDZ idući tjedan predstaviti izborni program, a do kraja idućeg tjedna utvrditi kandidate na listama za predstojeće parlamentarne izbore, potvrdivši da su sve županijske organizacije predale svoje prijedloge.

"Mi smo dana dobili prijedloge županijskih organizacija kada je riječ o bazenu potencijalnih kandidatkinja i kandidata za liste u svim izbornim jedinicama. Vodstvo stranke analizirat će sljedećih dana i do kraja idućeg tjedna stranka će usuglasiti liste", rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a,

Dodao je da HDZ razgovara i s partnerima s kojima će, sukladno dosadašnjoj suradnji, izaći na izbore u koncepciji točkaste koalicije po izbornim jedinicama, modelu koji se, ustvrdio je, pokazao izuzetno uspješnim u prethodna dva izborna ciklusa.

Najavio je i da će stranka idući tjedan objaviti i predstaviti predizborni program, "koji je trenutno u fazi finalnih usuglašavanja oko detalja".

"Tako da smo u potpunosti spremni za izbornu kampanju koju očekujemo da počne, kao što je najavljeno, 1. travnja. I veselimo se još jednoj izbornoj utakmici na temelju brojnih rezultata koje smo ostvarili u proteklom razdoblju", poručio je.

U kampanji će, rekao je, uz predstavljanje dosadašnjih rezultata, staviti u prvi plan i "ambicije za dalje", a to je, naveo je među inim, dići Hrvatsku na 80 posto prosjeka razvijenosti na razini EU, da prosječna plaća u Hrvatskoj bude 1600 eura, a minimalna bruto plaća bude 1.250 eura, da se nastave povećavati mirovine te provedba demografskih mjera.

(Hina) xrkor/xnzag yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙