FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puljak (Centar): Milanovićev potez dobar

Autor: Žaklina Jurić

SPLIT, 15. ožujka 2024. (Hina) - Splitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak izjavio je u petak da je najava kandidiranja predsjednika Milanovića za premijera 'dobar potez',  da je najbitnije pobijediti HDZ i da sve nesuglasice trebaju staviti po strani kako bi pobijedili HDZ.

Potez predsjednika RH Zorana Milanovića da se na listi SDP-a kandidira za premijera, za kojeg je doznao iz medija, Puljka je iznenadio, a vjeruje i ostale građane Hrvatske.

Unatoč tome misli da je to dobro za zemlju jer otvara mogućnost pobjede nad HDZ- om.

Puljak smatra kako je najbitnije pobijediti HDZ unatoč tome što je predsjednik svojevremeno izvrijeđao njegove kolegice iz koalicije, podsjetili su ga novinari.

"Mi želimo biti dio te pobjedničke koalicije, a u sljedećim danima ćemo razgovarati s Milanovićem i SDP-om jer smo i dalje za šire okupljanje. Moramo se ubrzati jer su izbori blizu. Siguran sam da ćemo u sljedećih nekoliko dana razgovarati i dogovoriti se", poručio je Puljak.

Novinare je zanimalo stoji li još iza toga da u novoj koaliciji ne želi vidjeti Radničku frontu na što je odgovorio "da je sada drugačija utakmica i otvorena velika pobjeda nad HDZ- om".

Upitan očekuje li stranku Možemo! u koaliciji Puljak je rekao kako očekuje da se o svemu tome razgovara sljedećih dana.

Novinari su podsjetili Puljka i kako je svojevremeno govorio da je Hrvatsku uništio HDZ i SDP, a sada ulazi s SDP-om u koaliciju, na što je on kazao da je zemlju prvenstveno uništio klijentistički način upravljanja i vladanja HDZ-a i ponovio da je važno pobijediti HDZ.

Nastavio je i kako vjeruje da je SDP najavu Milanovićeva kandidiranja 'odlučio držati kao iznenađenje za sve', a Puljku je to drago jer, ustvrdio je, to je dobro iznenađenje i potez koji će omogućiti pobjedu nad HDZ-om.

Čačić: Milanovićeva najava kandidature “osnaživanje opozicijskog vala” 

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić, Milanovićevu najavu da će biti SDP-ov kandidat za premijera vidi kao “osnaživanje opozicijskog vala”. 

“Što se tiče kandidature, mislim da je jako dobro da se jasno istakne da je svaka neutemeljena argumentacija da opozicija nema snage voditi državu, ostaje u svakom pogledu, suštinski i percepcijski bespredmetna”, rekao je Čačić u petak.

Na pitanje utječe li njegova kandidatura na formiranje koalicije pet liberalno centrističkih stranaka s SDP-om, Čačić je rekao kako ostaju pri onome što su iskomunicirali prije dva dana, odnosno - da su za koaliciju s SDP-om, ali da u njoj ne žele “lijeve radikalne stranke”. 

(Hina) xzjur/xdgru ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙