FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo ruho Hininih specijaliziranih portala Zelena Hrvatska i Zdravlje

Autor: Serđo Obratov

ZAGREB, 20. studenoga 2023. (Hina) - Hinini specijalizirani portali Zelena Hrvatska (https://zelenahrvatska.hina.hr) i Zdravlje (https://zdravlje.hina.hr) dostupni su u novom redizajniranom izdanju koje, uz suvremeniji vizualni identitet, donosi i nove sadržaje.

Kao i dosad sadržaji portala su dostupni javnosti bez pretplate, a do njih se može doći i klikom na bannere na naslovnici Hinine internetske stranice (www.hina.hr) ili potražiti na vrhu stranice u rubrici PORTALI. 

Portali uz novi moderan dizajn omogućuju čitateljima da lakše dođu do sadržaja koji ih zanimaju, bez obzira pristupaju li im putem računala, tableta ili mobitela. Osim vizualnog osvježenja, čitateljima će se ponuditi više sadržaja koji će biti pregledniji i dostupniji.

Portal Zelena Hrvatska kroz pet rubrika - Održivi razvoj, Ekologija, Eko turizam, Društveno odgovorno poslovanje (DOP), Klimatske promjene, Inovacije, Aktualno - nastavlja svakodnevno donositi novosti vezane uz zaštitu okoliša, ekologiju, energiju, klimu, otpad, održivi razvoj, zakonodavne promjene, ekološka djelovanja... 

Točno i vjerodostojno izvještavanje o zaštiti okoliša i klimatskim promjenama, promicanje tema o zaštiti okoliša, održivom razvoju i podizanju svijesti o potrebi snažnije povezanosti okoliša sa socijalnim i gospodarskim područjem, neki su od razloga pokretanja portala. 

U središtu interesa su znanstvena istraživanja, nove tehnologije, upravljanje okolišem, utjecaj klimatskih promjena na svakodnevni život, rješenja za prevladavanje klimatske krize, energetika te pozitivni i negativni primjeri brige o okolišu.

Zašto su ljeta sve suša, a temperature sve više, zašto udare pljuskova sve češće prate razorne bujice, kako se svijet i Hrvatska bore protiv klimatskih zagrijavanja i drugih negativnih posljedica utjecaja čovjeka na okoliš, zašto je sve veći broj okolišem potaknutih izbjeglica i koliko bi se uistinu mogla podići razina mora, neka su od pitanja kojima će se i nadalje baviti portal Zelena Hrvatska. 

Portal objavljuje i priloge čiji su izvor svjetske novinske agencije i mediji, znanstveni časopisi i portali te međunarodne organizacije i ustanove.

Portal Zdravlje kroz osam rubrika - Moje zdravlje, Aktualno, Farmacija, Nutricionizam, Ljepota i Fitness, Zdravstveni turizam, Istraživanja, Javno zdravstvo - donosi sveobuhvatan pristup zdravstvenoj tematici s aktualnim sadržajima iz Hrvatske i svijeta. Uz praćenje aktualnosti vezanih uz zdravstvenu politiku, medicinu, farmaciju te položaj pacijenata u Hrvatskoj, portal objavljuje priloge, čiji su izvor svjetske novinske agencije i mediji, medicinski i znanstveni časopisi i portali te međunarodne zdravstvene organizacije i ustanove.

Otvoren je za suradnju svim dionicima zdravstvenog sustava – zdravstvenim institucijama i ustanovama, stručnim udrugama i društvima, strukovnim komorama i sindikatima, udrugama pacijenata, farmaceutskim tvrtkama i drugima.

Portal promovira i uspjehe hrvatske medicine i njezinih stručnjaka te im otvara prostor za javno iznošenje stavova. 

Portal Zelena Hrvatska pokrenut je krajem srpnju 2021. i na njemu je do sada objavljeno gotovo 1500 tekstova, dok je na portalu Zdravlje u nepunih devet godina objavljeno gotovo 22.000 tekstova.

Uz Zelenu Hrvatsku i Zdravlje Hina ima i još jedan specijalizirani javno dostupni portal, a to je HINA#EU (https://eu.hina.hr).

 

Uredništvo Hine

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙