FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva konferencija o gig ekonomiji u Hrvatskoj

Autor: Helena Tučkorić

ZAGREB, 2. studenoga 2023. (Hina) - Prva domaća konferencija o gig ekonomiji održat će se 6. prosinca u Zagrebu, a cilj je potaknuti javnu raspravu o utjecaju te ekonomije na društvo i ukupno gospodarstvo.

Na konferenciji se očekuju sudionici gig ekonomije - radnici, predstavnici platformi, agregatori, pružatelji usluga, korisnici te predstavnici javne uprave i administracije.  

Jedan od govornika bit će osnivač start-upa GIGLIKE Tomasz Milosz.

On ističe da gig ekonomija podržava osam ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, promičući održiv i uključiv gospodarski rast, punu i produktivnu zaposlenost te dostojanstven rad za sve. Međutim, ističe i izazove koji se vežu uz gig ekonomiju kao što su nesigurnost posla, nedostatak beneficija i potencijalno iskorištavanje radnika.

Gig ekonomija se fokusira na tržište rada koje se uvelike oslanja na privremena radna mjesta i radna mjesta s nepunim radnim vremenom, koja popunjavaju neovisni ugovaratelji i slobodnjaci, a ne stalni zaposlenici s punim radnim vremenom

Milosz kaže da gig ekonomija obuhvaća raznolike industrije i tipove posla i radnika, uključujući visokokvalificirane, koji obavljaju poslove "bijelih ovratnika" poput programiranja, dizajna i pisanja.

Mnogi gig radnici pružaju visokokvalitetne usluge zbog svoje sposobnosti upravljanja vremenom i obavezama, kaže Milosz.

Osim njega na konferenciji će sudjelovati brojni stručnjaci iz različitih područja.

Više informacija o gig ekonomiji i prvoj hrvatskoj GIG konferenciji dostupno je na službenim web stranicama gigkonferencija.com, kao i na društvenim mrežama poput Instagrama, Facebooka i LinkedIna.

(Hina) xhtuc yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙