FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri svjetske zlatne medalje za bučino ulje iz Zagorja

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 13. travnja 2023. (Hina) - Proizvođači bučinog ulja s područja Krapinsko-zagorske županije na nedavno održanom 62. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu osvojili su čak tri zlatne medalje.

Riječ je o OPG-ovima čiji su vlasnici Danijel Sinković iz Bedekovčine, Mladen Cesarec iz Oroslavja te Ivanka Grilec iz Đurmanca.

Osvajačima zlatnih priznanja u četvrtak je na svečanom prijemu čestitao župan Željko Kolar nagalsivši kako je njihov uspjeh dokaz da su bučina ulja s područja Krapinsko-zagorske županije najbolja u Hrvatskoj ali i da imaju kvalitetu za zlatnu svjetsku medalju.

"Nisu bez razloga OPG-ovi Sinković i Cesarec u posljednje dvije godine apsolutni pobjednici Hrvatskog prvenstva i izložbe bučinog ulja Alpe – Adria koje se održava u Varaždinu. Sada im se pridružila i Ivanka Grilec, a imamo već 21 izlagača koji će ići u Varaždin s 31 uzorkom i postali smo jedna ozbiljna destinacija gdje se proizvode najbolja svjetska bučina ulja", rekao je Kolar.

Najavio je da će se ovaj uspjeh ujedno iskoristiti za promociju zagorskog bučinog ulja.

Ovu ćemo nagradu promotivno iskoristiti kako bi proširili priču diljem Lijepe naše, između ostalog kroz manifestaciju 100 posto zagorsko, ali i na ostale promotivne načine. Nadam se da će ovo priznanje i njima biti poticaj da još više prošire proizvodnju, kazao je župan dodajući da je svjestan kako je u Zagorju na malim i brdovitim parcelama puno teže povećati proizvodnju nego u drugim krajevima Hrvatske.

Od Kolara je stiglo obećanje kako će Županija i dalje pratiti proizvođače bučinog ulja te ulagati u marketinški dio kako bi ta kvaliteta bila prepoznata među potrošačima. Jedan od osvajača zlatne medalje. Danijel Sinković pojasnio je koliko truda i napora treba uložiti da se proizvede kvalitetno bučino ulje.

"U proteklih 15 godina investirali smo puno sredstava, truda i vremena u proizvodnju našeg bučinog ulja. Posljednje dvije godine imamo i pogon za preradu pa tako sebi i drugima pružamo usluge prešanja. Prepoznali smo da kvalitetu možemo jamčiti jedino ako brinemo o proizvodnji od početka, od sjetve u kontroliranim uvjetima pa do same prerade, a da to radimo uspješno dokazuje i naša zlatna medalja", rekao je Sinković.

(Hina) xskal ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙