FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena poučno-tematska staza na spomen-području šume Lug

Autor: Igor Kokoruš

BJELOVAR, 26. listopada 2022. (Hina) - Mjesto stradavanja civila u šumi Lug u Bjelovaru u vrijeme nakon Drugog svjetskog rata pretvoreno je uz pomoć EU-ovih fondova u poučno-tematsku stazu s pratećim sadržajima vrijednu 742.000 kuna.

Projekt financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj obišao je u četvrtak gradonačelnik Dario Hrebak i tom prigodom zahvalio partnerima, Hrvatskim šumama.

„Spomen-područje sada je postalo lijepo izletište, prostor gdje mogu dolaziti i vrtići i škole, ali i odrasli. Krasno je sve uređeno, može se koristiti za šetnju, za učenje u prirodi pa je ovaj dio grada, Trojstveni Markovac, dobio vrijedan sadržaj”, istaknuo je Hrebak.

Projekt je vrijedan 742.000 kuna, od čega 640.000 kuna dolazi izravno iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Voditeljica projekta Ivana Bekavac pozvala je građane da posjete poučno-tematsku stazu, provedu dan u prirodi i upoznaju se s tim dijelom povijesti.

U sklopu radova rekonstruirana je postojeća pješačka staza, uređena poučno-tematska staza, orezana su stabla te obnovljen postojeći prostor za rekreaciju i edukaciju. Obnovilo se i proširilo dječje igralište, a napravljena je i učionica u prirodi s 30 sjedećih mjesta.

Postavljeno je sedam drvenih edukativnih i informativnih ploča duž te pet edukativnih ploča u obliku različitih životinja. Duž staze nalazi se i deset smjerokaza.

(Hina) xikok ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙