FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tamara Perko nova direktorica Hrvatske udruge banaka

Autor: Mario Mrazović

ZAGREB, 20. listopada 2022. (Hina) - Tamara Perko izabrana je za novu direktoricu Hrvatske udruge banaka (HUB), a novu funkciju će preuzeti početkom prosinca, izvijestili su u četvrtak iz HUB-a.

Perko je izabrana na redovnoj sjednici Izvršnog odbora HUB-a, funkciju direktorice preuzet će početkom prosinca ove godine, a u HUB dolazi s pozicije predsjednice Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Iz HUB-a su istaknuli da je Perko jedna od vodećih stručnjakinja za bankarstvo i financije u Hrvatskoj, koja će kadrovski ojačati poziciju HUB-a u izazovnom razdoblju, koje je obilježeno energetskom krizom i povijesno visokom inflacijom, ali i završnom fazom priprema za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj.

Perko je kao predsjednica Uprave HBOR-a bila između ostalog zadužena za nadzor kreditnog poslovanja i upravljanje sredstvima, uključujući i aktivnosti vezane uz EU-ove fondove, međunarodne poslove i osiguranje izvoza, kao i za izradu i provedbu prve Strategije poslovanja HBOR-a za razdoblje 2020. - 2024.

Perko ima više od 20 godina iskustva u bankarstvu, od čega više od 15 godina na vodećim pozicijama, a sudjelovala je i upravljala nekim od najvećih i najsloženijih bankarskih transakcija u Hrvatskoj. Prije nego što se 2017. pridružila HBOR-u, radila je na nekoliko rukovodećih pozicija u Zagrebačkoj banci d.d. - UniCredit, napisali su iz HUB-a.

Inače, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, Vlada je jučer na zatvorenom dijelu sjednice za predsjednika Uprave HBOR-a predložila imenovanje Hrvoja Čuvala, koji je trenutno član uprave te institucije.

Trenutno je direktor HUB-a Zdenko Adrović, koji je na tu poziciju došao krajem 2015. godine.

(Hina) xmm ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙