Nastavljajući projekt HTZ-a "Hrvatska puna okusa", osmišljena je paleta proizvoda - obroka za letove CA-a koji prezentiraju tradicionalne slavonske specijalitete, rekao je Žabo.
"Kroz paletu obroka koje nudimo putnicima u poslovnom i ekonomskom razredu na svim domaćim i međunarodnim linijama, CA kroz slavonske zalogaje predstavlja tradicionalne začine i proizvode te regije", rekao je Žabo.
Podsjetio je na sličan projekt ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba tijekom kojega je kroz zagrebačke obroke tijekom Adventa predstavljena gastro scena Zagreba i regije.
S projektom se krenulo 1. kolovoza i trajat će četiri mjeseca, rekla je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.
"Riječ je o projektu koji i kroz okuse poziva na obilazak destinacija, jer je jedna od prvih asocijacija na Slavoniju upravo dobra hrana", rekla je.
Objašnjava da je "Slavonski zalogaj" dio platforme projekta HTZ-a "Hrvatska puna okusa", a da se u njemu nalaze krekeri na bazi kukuruza i crvene paprike, kao asocijacija na Baranju, fiš i svi okusi iz suhomesnatih proizvoda, namaz od čvaraka, kulen, ukiseljeno povrće i suvremena interpretacija deserta - slavonske šape.
Veličine paketa su razne, tako da krekeri idu na kraćim domaćim linijama, a veliki paket na duljim međunarodnim letovima.
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako će 600 tisuća ljudi moći kušati slavonski zalogaj na putu do svojih odredišta.