FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 4. Hrvatskom festivalu hodanja hodači iz 16 zemalja

Autor: Vesna Horvat

GOSPIĆ, 28. kolovoza 2022. (Hina) - Na 4. Hrvatski festival hodanja (HFH), koji će se održati idući vikend u Lici, prijavilo se putem online prijava 630  hodača iz 16 zemalja i u nedjelju je zaprimanje prijava prekinuto, da bi se i šetačima koji dođu na Festival uoči samog početka, omogućila prijava.

"Odlučeno je tako jer je teško odbiti ljude koji su se zadnji tren odlučili doći", rekao je Hini tajnik Hrvatskog saveza hodanja Mile Milković. Očekuju da će na HFH-u biti 1.200 sudionika tijekom subote i nedjelje, a spremni su prihvatiti i više od toga.

Četvrta je to godina festivala koji ima dvije rute, "Nikola Tesla" na gospićkom području, te "Gacka" na području Otočca i to sa šest hodnji, po tri na obje rute, u duljini od 10, 20 i 30 kilometara.

Milković kaže da je ovogodišnja hodnja "ekološki osvještenija" i više se neće dijeliti bočice s vodom, već će na odmorištima i drugim punktovima biti spremnici svježe ličke vode, koju si sudionici mogu točiti u svoje boce ili termosice.

Ističe da su sve staze obiđene, pregledane i na njima ne bi smjelo biti nekih neželjenih iznenađenja.

Staze su dobro označene i po običajima IML - Međunarodnog saveza (International March League), čija smo članica od ovog mjeseca,  kaže Milković. Više nećemo imati službene vodiče na hodnjama, ali će na njima uvijek biti netko od domaćina, jer hodači sa svih strana svijeta vole tijekom šetnje čuti i posebnosti kraja i kako se i od čega živi, pa i o običajima i anegdotama, dodao je.

Organizator 4. Hrvatskog festivala hodanja je Hrvatski savez hodanja, a suorganizatori Turistička zajednica Ličko-senjske županije i turistička agencija  Lika travel.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙