FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Formula Student Alpe Adria i ove godine u Novom Marofu

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Varaždinska županija i Grad Novi Marof će od 23. do 28. kolovoza, drugu godinu zaredom, biti domaćini sportsko- edukativnog događaja Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022.

Formula Student Alpe Adria i ove će se godine pod generalnim pokroviteljstvom Rimac Group održati na karting stazi „ST Rauš” u Novom Marofu, a kako su najavili organizatori, na događaju će sudjelovati 50 timova studenata s tri kontinenta - Europe, Afrike i Azije te suci iz vrha svjetske automobilske industrije i Formule 1.

Uz organizatore, Tibora Kezelja i Matiju Momčilovića iz udruge FSAA koji su predstavili događaj, na konferenciji za novinare u srijedu su bili i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec te gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Zamjenica Zagorec istaknula je da je varaždinska udruga FSAA uspjela u samo godinu dana dobiti status službenog Formula Student događanja.

„Upravo zbog toga imamo priliku biti domaćini jednog od 13 takvih događanja u svijetu”, dodala je.

Podršku događaju dao je i Grad Novi Marof, a gradonačelnik Jenkač pozvao je sugrađane i stanovnike Varaždinske županije da dođu pogledati utrke, bolide i Neveru. Sve je to, dodao je, zanimljivo i za djecu i mlade i za sve one koje zanima tehnika i elektrotehnika.

U događaj će biti uključeno oko 1200 ljudi, od kojih je oko 200 u organizaciji.

„To jedna od rijetkih manifestacija u Hrvatskoj i u jugoistočnoj Europi gdje se može na jednom mjestu vidjeti toliko tehnologije”, istaknuo je Kezelj te dodao kako će uz europske i svjetske timove na događaju sudjelovati i timovi iz Zagreba, Rijeke i Splita.

Gledateljima najzanimljivije dinamičke discipline na rasporedu su od 26. do 28. kolovoza.

(Hina) xskal ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙