FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijatelji životinja: Alarmantno za pse na Žarkovici, potrebno hitno udomljavanje

Autor: Marina Bujan

ZAGREB, 17. lipnja 2022. (Hina) - Udruga Prijatelji životinja u petak je upozorila da je situacija u Dubrovniku vezana za pse na Žarkovici "alarmantna" jer je 15 dana koliki je rok Državnog inspektorata za udomljavanje svih 204 pasa prekratak, pa mole da se odazovu svi koji mogu pomoći u njihovom udomljavanju.  

"Državni inspektorat izdao je rješenje prema kojemu svi psi trebaju biti udomljeni u roku od 15 dana. To je iznimno malo vremena za zaista veliki broj pasa pa se mole da se odazovu svi koji mogu pomoći udomljavanjem i širenjem podataka o psima koje treba udomiti. Svih 204 pasa bit će oglašeno na www.adopt-zarkovica.eu.", priopćili su Prijatelji životinja.  

"Situacija je alarmantna", upozoravaju.

Odmah nakon prvog rješenja veterinarske inspekcije, udruga Prijatelji životinja, sklonište Udruge Pobjede iz Osijeka i sklonište Prijatelji iz Čakovca javili su se Gradu Dubrovniku i predstavili plan pomoći psima koji je zahtijevao hitne dogovore i promptno djelovanje kako bi svi psi bili što prije spremni za udomljavanje.

Volonteri Udruge Pobjede otišli su u Dubrovnik i uz logističku pomoć kolega iz Čakovca i Zagreba popisali sve pse te se obavljaju sva potrebna testiranja i liječenja.

Psi su popisani, fotografirani i, uz sve informacije i opis, će biti objavljeni na web-stranici www.adopt-zarkovica.eu te na stranicama na Facebooku Adopt Zarkovica Dogs i Instagramu AdoptZarkovica. Sve informacije o psima na www.adopt-zarkovica.eu bit će dostupne i na engleskom jeziku.

Prijatelji životinja kažu da u skloništima po Hrvatskoj nema mjesta, a i da to nije dobro rješenje za pse.

Stoga se može pomoći i pružanjem privremenog doma. Mnogi psi traže njegu i pod terapijama su na kojima moraju ostati do ozdravljenja te trebaju mir i sigurnost doma. 

Iz udruge kažu da je potrebna i pomoć u volontiranju dok se svi psi ne udome.

Iz Grada Dubrovnika potvrdili su da je Sanitat Dubrovnik zaprimio novo rješenje Službe veterinarske inspekcije pri Državnom inspektoratu kojim se komunalnom društvu naređuje "osigurati hitno zbrinjavanje svih kućnih ljubimaca (pasa) iz neodobrenog objekta za smještaj životinja (skloništa) s javne površine Žarkovica u Dubrovniku, koje obavlja djelatnost bez rješenja Ministarstva poljoprivrede, putem odobrenog skloništa za životinje".

Rok izvršenja rješenja je 15 dana od dostave dopisa, a žalba ne odgađa njegovo izvršenje.

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju projekta gradnje azila za nezbrinute životinje čijom izgradnjom će se osigurati kapacitet za smještaj 308 pasa i 45 mačaka. Cilj je da radovi na izgradnji započnu do kraja godine.

(Hina) pp/xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙