FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natjecanje učenika u rješavaju problema okoliša i gospodarenja otpadom - ZGHACK

Autor: Đurđa Beraković

ZAGREB, 27. travnja 2022. (Hina) - Zagrebački holding d.o.o. u srijedu će predstaviti najveće događanje za osnovnoškolce u Zagrebu - ZGHACK - timsko natjecanje učenika u rješavanju problema vezanih uz zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom u vlastitom domu i zajednici.

 

Natjecanje se temelji na konceptu green hackathona - strategiji učenja koja omogućuje učenicima da se suoče s ekološkim problemima i ponude viđenje rješenja.

Nakon selekcijskog postupka prijava timova iz osnovnih škola, u hackathon ulazi 14 timova, koji će verziju svoje ideje razvijati tijekom dva dana u ZICER-u na Minecraft: Education Edition aplikaciji.

Razvrstaj otpad u svom kućanstvu, Sagradi tvornicu/postrojenje za obradu otpada, Sagradi svoj zeleni otok i reciklažno dvorište, Učim prijatelja zašto i kako treba odvajati otpad, Otpad može postati…što?, neki su od izazova na koja će odabranih 14 timova osnovnoškolaca imati priliku ponuditi svoja rješenja.

Projektom se želi uključiti mlade, prvenstveno učenike osnovnih škola u aktivnosti podizanja svijesti o važnosti edukacije i učenja o zaštiti okoliša, ukazati na nužnost promjene ponašanja kada je riječ o odvajanju otpada u Zagrebu, ali i općenite promjene, "jer su utjecaji na biološku raznolikost i klimatske promjene zajednička odgovornost", poručili su iz Holdinga.

Mladima, kažu, žele dati i priliku da svojim idejama sudjeluju u stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Prijave za sudjelovanje na hackathonu ZGHACK 2022. škole mogu dostaviti najkasnije do 8. svibnja 2022. u 23,59 sati, putem web obrasca na web stranici projekta https://zghack.zgh.hr.

Ambasador projekta je Toni Milun, dobitnik nagrade "Ponos Hrvatske" za poseban doprinos obrazovanju, a ukupan nagradni fond natjecanja ZGHACK veći je od 100.000 kuna.

Projekt, koji se provodi uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i Agencije za odgoj i obrazovanje, predstavit će inicijator ZGHACK-a i član uprave Zagrebačkog holdinga Boris Sesar u Osnovnoj školi "Medvedgrad" (Strma cesta 15), u srijedu u 10,30 sati.

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙