FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 304 osobe zaražene koronavirusom, dvije umrle

Autor: Davor Marković

ZAGREB, 13. travnja 2022. (Hina) - U Zagrebu su u protekla 24 sata koronavirusom zaražene 304 osobe, a dvije su umrle u bolnici, izvijestili su u srijedu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“.

Napominju kako je broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 242.952, što je 86 više nego jučer.

Navode kako su u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ obrađena 352 uzorka za PCR testiranje, a 198 nalaza bilo je pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju jučer su kontaktirali 179 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 12 osoba. Od 179 osoba zaraženih koronavirusom 35 su kontakti pozitivnih osoba, jedna je osoba doputovala iz Mađarske, 38 oboljelih zasad je negativne epidemiološke anamneze, za 18 osoba obrada je u tijeku, za 85 poslana je uputa o mjerama, a dvije je osobe obradio liječnik obiteljske medicine.

U karanteni grada Zagreba trenutačno je jedna osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih osoba.

Vezano uz cijepljenje u Zagrebu prije blagdana, izvijestili su kako Velika dvorana na Mirogojskoj cesti 16 radi ponedjeljkom i petkom od 16 do 19 sati, osim Velikog petka, 15. travnja radno vrijeme je od 12 do 16 sati, a na Uskrsni ponedjeljak neće raditi.

U Aveniji Većeslava Holjevca 22 pri Domu zdravlja Zagreb - Centar cijepiti se može ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati, osim Velikog petka, i 15. travnja od 14 do 16 sati, a na Uskrsni ponedjeljak neće raditi.

Napominju da je cijepljenje dostupno i ostalim danima u tjednu prije podne u ambulanti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, uz obveznu narudžbu preko elektronske pošte na adresi cijepljenjecovid@stampar.hr. Cijepljenje djece moguće je najaviti i putem aplikacije Terminko u njihovim ambulantama Službe za školsku i adolescentnu medicinu.

Cijepni punktovi pri Domu zdravlja Zagreb – Istok (Sesvete, Ninska 16) i Domu zdravlja Zagreb – Zapad (Prečko 2a) rade ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati, osim Velikog petka, i 15. travnja od 14 do 16 sati, a na Uskrsni ponedjeljak neće raditi.

Na cijepnom punktu u organizaciji HZJZ-a i ŠNZ-a Andrija Štampar, Rockfellerova 4, cijepiti se može srijedom od 16 do 20 sati.

Popis ljekarni u Zagrebu koje, uz naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se pronaći na poveznici https://www.hljk.hr/novosti/popisljekarni-u-rh-u-kojima-se-provodi-cijepljenja-protiv-bolesti-covid-19-n230

Drive in punkt za PCR testiranje pri NZJZ-u „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, radi od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 11 sati, uz naručivanje preko platforme, a na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak neće raditi.

Jučer je u Zagrebu cijepljeno pet osoba, od kojih jedna prvom dozom i tri booster dozom, stoji u priopćenju.

 

(Hina) pp/xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙