FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 305 novozaraženih osoba, sedam umrlih

Autor: Marina Hudoletnjak

ZAGREB, 5. ožujka 2022. (Hina) - Prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu je od koronavirusa novooboljelo 305 osoba, a u bolnicama je umrlo sedam osoba, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 540 uzoraka PCR testiranja, a 234 su nalaza bila pozitivna. 

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 257 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 18 osoba. 

Od 257 covidom zaraženih osoba: 72 su kontakti covid pozitivnih osoba, dvije su osobe doputovale iz Italije i Francuske, 74 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 28 osoba obrada je u tijeku, a sedam osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. 

Za 72 osobe poslana je uputa o mjerama, dok su dvije izložene na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dva korisnika.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik. 

Na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 369 osoba, 55 prvom i 226 booster dozom. Od toga je na Cijepnom punktu Velesajam cijepljeno 219 osoba, 43 prvom i 127 booster dozom.

(Hina) pp/xmhud ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙