FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu novooboljelih 456, umrle tri osobe 

Autor: Milka Ćurković

ZAGREB, 26. veljače 2022. (Hina) - Prema podacima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u Zagrebu je u protekla 24 sata covid-19 potvrđen kod 456 osoba, a u bolnicama su umrle tri osobe, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“.

  

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 227.053, što su 844 osobe više nego jučer. 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 754 uzorka PCR testiranja, a 413 je nalaza bilo pozitivno. 

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 496 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 47 osoba. Od 496 covidom zaraženih osoba, 130 su kontakti već zaraženih, 12 je osoba doputovalo iz Španjolske, BiH, Srbije, Slovenije, Njemačke, Mađarske i Austrije.

Za sada je 141 oboljela osoba negativne  epidemiološke anamneze, a za 87 osoba obrada je u tijeku. Pet je osoba obrađeno kod liječnika obiteljske medicine, za 118 osoba poslana je uputa o mjerama, a jedna je osoba izložena prilikom okupljanja, jedna na radnom mjestu, dok je jedna izložena u zdravstvenoj ustanovi. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno su smještene tri zaražene osobe. 

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je devet korisnika, jedan zdravstveni i dva nezdravstvena djelatnika.

Na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba ukupno su jučer cijepljene 643 osobe, od kojih 165 prvom i 312 booster dozom. Na punktu Velesajam od toga je broja cijepljeno 412 osoba, 146 prvom i 184 booster dozom.

 

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙