FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagorju 70 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 25. veljače 2022. (Hina) - Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tjedni broj novooboljelih pao je za 41 posto, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Među novozaraženima 23 osobe testirane su PCR-om, a 47 brzim antigenskim testom. U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 1403.

U samoizolaciji je 1358 osoba.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber iznio je podatak o 513 novooboljelih na 100.000 stanovnika u posljednjih sedam dana, dok je ta brojka prošli tjedan bila 869, a prije dva tjedna 1421.

„U apsolutnim brojkama u sedam smo dana imali 639 novooboljelih, a u istom intervalu tjedan dana prije 1082. To znači da imamo pad od 41 posto“, rekao je Skuliber.

Pada i broj hospitaliziranih. Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice ih je 13, a u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana 39, što je najmanje u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina najavio je da će se idući tjedan za rad u punom pogonu osposobiti kirurgija.

„Centralnu i intenzivnu jedinicu ćemo očistiti od respiratora, staviti pacijente na respiratorima na pulmologiju, gdje su osigurana četiri kreveta za intenzivno liječenje“, kazao je Vančina.

Epidemiologinja Marina Stanković Đuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo zadovoljna je padom broja novooboljelih i hospitaliziranih, ali ne i interesom građana za cijepljenje.

„Ako usporedimo siječanj kad smo imali 10.320 cijepljenja, do jučer u veljači smo imali 1878. A većina su osobe koje dolaze na treću, booster dozu, njih 70-75 posto“, rekla je Stanković Gjuretek.

U Krapinsko-zagorskoj županiji s dvije je doze cijepljeno 62,7 posto odraslog odnosno 54,5 posto ukupnog stanovništva.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙