FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji umrlo sedam osoba, 229 novozaraženih

Autor: Tomislav Prusina

OSIJEK, 15.veljače.2022. (Hina) - Sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije umrlo je u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 229 novih slučajeva, objavio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

Umrle su po dvije osobe iz Osijeka, Đakova i Belog Manastira te jedna osoba iz Dalja, u dobi od 47 do 85 godina.

Od 469 uzoraka, testiranih u posljednja 24 sata, 229 je bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih, njih 102 je s područja Osijeka, Đakova 43, Našica 21, Valpova 11, Belog Manastira i Belišća po devet i Donjeg Miholjca dvije, priopćeno je iz Stožera.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je ukupno 106 osoba, oboljelih od covid-19, od kojih je šest na respiratoru.

U samoizolaciji je 521 osoba.

Načelnik Stožera Mato Lukić izjavio je novinarima da su gužve za testiranje zabilježene u proteklih mjesec i pol dana na punktovima u Županiji smanjene te da više nema lista čekanja za testiranje.

Svjedočili smo čekanju za testiranje i po tjedan dana, međutim, padom broja zaraženih i smanjenjem potreba za testiranjem lista čekanja više nema i testiranje se može obaviti odmah nakon prethodne telefonske najave, naglasio je Lukić.

Najavio je da županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo ima formirane mobilne timove za cijepljenje po kućama, no dodaje da Zavod još nije dobio smjernice za cijepljenje s nacionalne razine tako da se to tek očekuje.

Po dva testa za 30.074 učenika

Pročelnica upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul izvijestila je da su za svakog od ukupno 30.074 učenika osnovnih i srednjih škola s područja županije osigurana po dva testa za samotestiranje.

-U ponedjeljak je podijeljen prvi kontigent testova za samotestiranje učenika i od ukupno podjeljenih nešto manje od 60 tisuća testova, 6,84 posto učenika nije preuzelo testove, odnosno radi se o dvije tisuće učenika – rekla je je pročelnica Glavaš-Kul.

Napomenula je kako je 511 pozitivnih učenika osnovnih i srednjih škola na području Osječko-baranjske županije, da ih je 535 u izolaciji te da je od nastavnog i nenastavnog osoblja škola 86 pozitivnih a 49 u izolaciji.

Prema Nacionalnom izvješću o cijepljenju, na području Osječko-baranjske županije s danom 14. veljače 2022. godine cijepljeno je 59,6 posto ukupnog broja stanovnika, odnosno 66,2 posto odraslog stanovništva.

U tjednu od 7. do 13. veljače 2022. godine na području Osječko-baranjske županije na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika ukupno je cijepljeno 1.635 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 155, drugom dozom 259 i dodatnom (docjepnom ili trećom dozom za imunokompromitirane osobe) 1.221 osoba.

(Hina) xtpru ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙