FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 195 novozaraženih, 26 umrlih

Autor: Marina Hudoletnjak

ZAGREB, 14. veljače 2022. (Hina) - U Zagrebu je u posljednja 24 sata, prema podacima HZJZ-a, zabilježena zaraza koronavirusom kod 195 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo 26 osoba, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 215.267, što je 1615 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 507 uzoraka PCR testiranja, a 225 nalaza bilo je pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana, djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 503 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 22 osobe. 

Od 503 covidom zaražene osobe: 66 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, 31 oboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za pet osoba obrada je u tijeku, a 35 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. 

Za 364 osobe poslana je uputa o mjerama, dok su dvije osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama. 

U posljednja 24 sata, s obzirom na nove preporuke o samotestiranju učenika, nije bilo indikacija za izricanje mjera samoizolacije učenika osnovnih i srednjih škola. 

"Uvidom u upite i mailove ravnatelja, razvidno je da dio roditelja odbija preporučeno testiranje te se očekuje da će samoizolacija učenika, koji nemaju razloge za izuzećem, biti određivana tijekom sljedećih dana", posebno je istaknuo NZJZ. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

(Hina) pp/xmhud ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙