FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri četvero umrlih, 122 novozaraženih

Autor: Daniele Sponza

PULA, 8. veljače 2022. (Hina) - Četiri osobe pozitivne na covid-19 umrle su u pulskoj Općoj bolnici u protekla 24 sata, a potvrđena su 122 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 440 uzoraka briseva na covid-19, potvrđene su 122 novozaražene osobe s istarskog područja, a od jučer se oporavilo 176 osoba", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici liječi se 55 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 51, a u respiracijskom su centru četiri osobe. Nažalost, u pulskoj bolnici jučer su umrle četiri osobe pozitivne na covid-19 u dobi od 86, 83, 77 i 67 godina s pridruženim kroničnim bolestima. 

Prema podatcima istarskog Stožera civilne zaštite, od ukupnog broja zaraženih u Istri, 46 posto su djeca do 19 godina, a s današnjim danom u županiji je dvjema dozama cijepljeno 68 posto odraslog stanovništva, te 59 posto ukupnog stanovništva.  

 

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙